Ledarskapsutbildning

Alla Helsingborgs direktörer på ledarskapsutbildning på Högastensskolan. Direktörerna skulle prestera och eleverna skulle utvärdera dem.

Åk 9 på studiebesök på Dunkers kulturhus

Vi besökte en skräckromantisk utställning på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Där skapade vi egna alster också lyssnade vi på en guide som berättade konst och skräckromantik.

Högastensskolans Digitala insamlingsbössa till ”Musikhjälpen”

Klicka här för att komma till bössan

header-200add847cf45874f49b0017373f74ad

Hur funkar den digitala bössan?

Insamlaren startar en insamling och döper den till ett unikt namn. Är namnet redan taget säger bössan ifrån. Insamlaren kan dela sin bössa, antingen via SMS genom att knappa in potentiella givares mobilnummer, via delningsknapparna till Twitter och Facebook, eller dela sin insamlings-URL.

Beloppen som man kan bidra med till den digitala insamlingsbössan är: 25, 50, 100, 200, 300 eller 500 kronor.

För att bidra till en bössa skickar man ett sms till 72999 och skriver ”okSUMMA NAMN PÅ INSAMLING” i meddelandefältet. (I sms:et står det med citationstecken men i svaret ska det vara utan).

Exempel: ok50 superbössan

Då dras 50 kronor från givarens telefonkonto och det går att följa hur det går för den specifika insamlingen. Givaren får också ett tack-SMS och kan via det göra en uppdatering på sin Facebook-sida.

Länk till Sveriges radio

Idag körde vi lite lucia…

IMG_0067

Musikprofilen år 6 kommer till våren att sätta upp musikalen ”Grease”! 

Vi har påbörjat arbetet och eleverna arbetar med manus, koreografi, rekvisita och inövning av repertoaren! Det är fantastiskt att se engagemanget och det fokus som råder på lektionerna!