År 8 lyssnar till Arkan Asaad!

Idag lyssnade årskurs 8 på författaren Arkan Asaad. Eleverna har under de senaste veckorna läst hans debutroman Stjärnlösa nätter och idag berättade författaren om sitt liv och sina drömmar. Eleverna fick inte bara lyssna till Arkan Asaads berättelse om bakgrunden till den självbiografiska boken. De fick också kloka ord på livsvägen så som att tro på sig själva och att fundera över sin egen dröm samt vägen dit. Arkan Asaads föreläsning berörde på många olika sätt och lockade till både skratt och eftertanke. Det blev ett lyckat möte som avslutades med frågestund och varma applåder.

VIP-profilen gör studiebesök på Idegården

V.I.P 9 åkte på studiebesök förra veckan. En av eleverna hade via nätet, hört talas om en kvinna som på sin gård jobbar med att hjälpa ekonomiskt utsatta människor i samhället.

Vi mailade henne och bokade in mötet, hyrde minibuss och åkte dit. Väl framme på gården möttes vi av Jessica Wendel – en pigg och glad kvinna! Hon visade oss runt på gården och vi fick möjlighet att träffa alla djuren- bland annat grisen Jörgen och geten Lukas! Alla djur på gården har självklart egna namn.

Efter en rundtur i stallet gick vi in i köket och där berättade Jessica mer om sin verksamhet Give & Get. Vi fick ta del av hennes berättelse, om hur hon hade lämnat ett mycket destruktivt förhållande och under en period levt i ekonomisk utsatthet. Jessica berättade om vägen tillbaka, hur hon hade ordnat upp sitt liv och idag bor på Idegården. Hon förklarade för oss hur hon tänker kring sitt livsmotto: “Allas lika värde- inget utanförskap”

Varje vecka erbjuder Jessica stallkvällar där ekonomiskt utsatta familjer får komma och rida och pyssla med hennes sex hästar, hon anordnar regelbundet evenemang där hon tack vare sponsorer kan bjuda besökare på hoppborg, fika och ponnyridning. Hela hennes verksamhet bygger på att erbjuda ekonomiskt utsatta familjer att få en meningsfull fritid. Hon betalar allt ur egen ficka och sponsorer har hon ibland också gällande t.ex foder till djuren. Allt är gratis på gården och det är för att alla ska få samma chans oavsett vem eller vad man är.

Hon anordnar aktiviteter på gården under skolloven och är just nu i färd med att planera en halloweenfest i stallet. Jessicas engagemang slutar inte med detta utan för tredje året i rad bjuder hon in familjer att fira julafton på gården tillsammans med sin familj och andra familjer. Familjerna som kommer blir bjudna på glögg och julbord och får julklappar!

För sitt engagemang har Jessica blivit utsedd av allmänheten till Årets vardagshjälte 2016 och är i år nominerad som årets profil på Guldkvällen i Laholms kommun.

För mer info om Jessicas verksamhet: 

http://www.allaslikavardeidegardenhalland.se/

 

Kören Högastens Musikbarn med elever från år F-3 övar dans till ”Diggiloo Diggiley” inför vår Mello-konsert!

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Lappar för inlärning!

Idén föddes hos specialpedagogen Belinda.. Varför inte använda lappar till inlärningen av teoretiska moment inom musiken? En strålande idé! Och varför inte placera dem i pannan á la spelet ”Galenpanna” – då blir det riktigt kul att lära sig!

I bildspelet nedan ser ni elever i år 1 som genom bilder förklarar olika instrument och musikaliska begrepp, och på en annan lektion pratar elever i år 9 om musikens historia från Antiken till idag genom musikaliska begrepp, kompositörer, epoker och populärmusikaliska musikstilar.

Detta bildspel kräver JavaScript.